Inspirálódni felsőfokon

2016. október 18. 07:54 - Detti Szokoli

Rendhagyó és önző módon ez a cikk rólunk, a Street Officeról, meg egy kicsit a Forbes FLOWS-ról fog szólni… de hát végülis ez a mi blogoldalunk, így talán megengedhetünk magunknak egy kis egót.

A Street Office nem hagyományos cég. Mindig is komoly hangsúlyt fektettünk arra, hogy szabadúszóként dolgozunk, szabadon gondolkodunk. Ez azért fontos számunkra, mert így az unalmat, a rutint mindig meg tudjuk törni, könnyen és szívesen dolgozunk együtt más szabadúszókkal, így kimondottan széles, megújuló és rugalmas portfolióval rendelkezünk.

so_bejegyzes_kezdo.jpg

A Street Office ötlete is úgy született, hogy imádunk inspirálódni és amikor a Forbes FLOWS-ra megvettük a belépőnket, akkor is az volt a célunk, hogy hozzunk magunkkal valami újat. Hát, sikerült, nagy élmény volt. Nem csak azért, mert (persze a többi ötszáz résztvevővel együtt) saját Forbes címlapunk lett, hanem azért is, mert rengeteg példát láttunk arra, hogy mások hogyan csinálják, milyen dilemmákkal küzdenek, hogyan jutnak előre.

Nekem már a megnyitó élmény volt: Galambos Márton teljes természetességgel és könnyeden beszélt a lapról, szerkesztőségből. Szavaiból az érződött, hogy náluk bizony van lehetőség kreativitásra, inspirálódásra. Műsorvezető társa Veiszer Alinda volt, aki szintén arról híres, hogy a maga szakmájában a maximumra képes. Őket a legbefolyásosabb nők követték: Virág Judit, D. Tóth Kriszta és Blaskó Nikolett.

A beszélgetés egyik tanulsága nekem az volt, hogy én magam is sokszor küzdök azzal, hogy bizonyos szituációkban tudok izgulni, jó volt hallani, hogy ez velük is megesik.

Aztán átnyargaltam egy másik terembe, jelzem, nem volt könnyű eldönteni, hogy miről mondjak le, ott a coaching világa fogadott. Nekem ez hazai pálya, nagyon benne vagyok, így az államvizsga előtt 3 hónappal bármi jöhet a témában.

És jött a számomra legjobb rész: Konfliktuson innen és túl. Kerekasztal beszélgetés Kürti Tom, Fehér Zsolt, Heal Edina és Katona Ildikó részvételével genderkérdésben. Mindannyian tapasztaltak és mindannyian vezető pozícióban vannak. Hogy miért volt top? Mert nagyon érzékeny volt a téma, valami olyasmi, amiről kevés jó cikket olvasni. A beszélgetés mégis könnyed volt, megjelentek álláspontok, akár különbözőek is, mégis intelligensen, gördülékenyen járták körül a témát. Ráadásul ők olyan személyek, akiknek lehetőségük van formálni, alakítani a témában. Van hangjuk, szakmájukban ismertek és elismertek. És ami a legfontosabb: beszélnek a genderről, a diverzitásról, a szerepekről.

konfliktuson_innen_forbes.jpg

Kép: Forbes Flow, Forbes Magyarország

A nagyszínpadhoz visszatérve, Füzesi Attilát hallgathattuk, aki a '90-es évek Moszkvájáról mesélt és persze arról, hogy miből lett meg az első pár millió...

Ekkor már tényleg jól éreztem magam tele élményekkel, újdonságokkal. Folytattam komfortzónán kívüli területtel, meghallgattam Karafiáth Balázs lélekjelnlét coach és Papp Krisztián lelkész bemutatkozóit. Zseniálisak voltak. Különbözők, lenyűgözők.

Papp Kriszitánról csak annyit, hogy lelkész, céget vezet és rock zenekarban játszik. Ennél többet írásban szinte lehetetlen összefoglalni róla, hiszen megjelenése, előadásmódja önmagáért beszél.

Hallhattunk sikersztorikat milliárdosoktól, hatalmas vállalkozókról, és a szó esett a leggazdagabbakról is. A napot pedig Veiszer Alinda Alföldi Róberttel zárta: őszinte szavak a szabadúszó létről, szakmáról, bizonytalanságokról és inspirációról.

Egyedi esetek, egyedi történetek, sok színes személyiség őszinte jelenléttel, odafigyeléssel és nyitottsággal. Egyet megtanultunk: senkinek sem nehezebb vagy éppen könnyebb. Mások vagyunk, más ambíciókkal és lehetőségekkel indulunk a saját kis karrierútunkon, de ha úgy akarjuk, akkor bármeddig eljuthatunk.

Inspirálódtunk, feltöltődtünk, szórakoztunk, úgyhogy most visszatérünk a munkához.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://streetoffice.blog.hu/api/trackback/id/tr1811816165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása